2012. szeptember 16., vasárnap

Györgyi karajcsont levese

Hozzávalók: 

  • 1,5-2 kg húsos karajcsont
  • 3 nagyobb sárgarépa
  • 2 nagyobb fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • zellerlevél
  • 1 kis hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db erős cseresznyepaprika
  • pár db kelkáposzta levél
  • bors
  • vegeta


Elkészítés:

A megmosott karajcsontot a fazékba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.

Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, az egészben hagyott hagymát, a kelkáposzta leveleket.

Hozzáadjuk még a zellert, a zellerlevelet, 1-2 erős cseresznyepaprikát és 1-2 tk. vegetát.
Megsózzuk, borsozzuk.

Erős lángon felforraljuk, majd szűrőkanállal leszedjük a habját.
Ezután gyöngyözve főzzük 3-4 órán keresztül.

Leszűrjük a levest, amit kifőtt cérnametélttel tálalunk.



A zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.



Györgyi csirkeaprólékból is finom húslevest főz:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése