2012. szeptember 16., vasárnap

Rozmaringos, sült kacsacomb

Hozzávalók:


  • 1,5 kg kacsacomb
  • 4-5 db zöldpaprika
  • 4-5 db paradicsom
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • bors
  • őrölt és friss rozmaring


Elkészítés:

A kacsacombot jól megtisztítjuk, a szőröket, tokokat eltávolítjuk.
A húst megmossuk, megtörölgetjük.
A bőrös részt kockásra bevágjuk, ügyelve arra, hogy a húst ne vágjuk be.
Teflon edényben forgatgatva kisütjük belőle a zsírt, amit aztán máshoz használunk fel.

Egy tepsibe helyezzük a combokat és beízesítjük.

Sóval, borssal, majoránnával, őrölt rozmaringgal jól bedörzsöljük a húst.


Ráhalmozzuk a karikára vágott zöldpaprikát, paradicsomot és ráhelyezzük a friss rozmaring ágakat is.
Egy pohár vizet öntünk a tepsi aljára, fóliával lefedjük és forró sütőben puhára pároljuk.
Majd a fóliát levéve néhány perc alatt ropogós, pirosra sütjük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése