2012. szeptember 16., vasárnap

Korianderes sült csirkecomb

Hozzávalók:


  • 1,5 kg csirke felső comb
  • 2 ek. olaj
  • bors
  • kakukkfű
  • szárított koriander levél
  • bazsalikom
  • gyömbér
  • csípős őrölt fűszerpaprika


Elkészítés:

A megtisztított megmosott csirkecombokat az olajjal kikent tepsibe helyezzük bőrös felükkel lefelé.

Megszórjuk sóval borssal, kakukkfűvel, szárított (vagy, ha van otthon friss) koriander levéllel, bazsalikommal, gyömbérporral.

Megfordítjuk a húsokat, közben a tepsiben lévő olajban is megfürdetjük.


A bőrt minden hús szeleten félretoljuk és közvetlenül a húst jól bedörzsöljük ugyanúgy, mint a másik oldalukat.
Visszaigazítjuk a bőrt, még egyszer kezünkkel átforgatjuk a fűszeres olajon.
Végül a húsokra szórunk a csípős fűszerpaprikából.

Egy kis pohárnyi vizet öntünk a tepsire és nem lefedve forró sütőben készre sütjük.

Néha ránézünk, saját levével meglocsolgatjuk.

Pirosra, ropogósra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése