2012. július 11., szerda

Zoli palacsintája


Hozzávalók:
  • kb ½ kg liszt
  • 3 tojás
  • 1 l tej
  • ½ l szódavíz
  • pici só
  • pici cukor
  • 2 ek olaj
  • 1 vaníliás cukor 



Elkészítés:

A lisztet a tojásssal és a tejjel simára keverjük.


Hozzáadjuk a szódavizet vagy szénsavas ásványvizet.
Beletesszük az olajat és a sót, cukrot, vaníliás cukrot.
Gépi habverővel keverjük simára.
Tejszín sűrűségü masszát kell, hogy kapjunk.



Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadjon.
Felforrósított palacsintasütőbe teszünk egy kiskanálnyi olajat és pár pillanat múlva beleöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát.


Körkörösen mozgatjuk a sütőt és hagyjuk, hogy a tészta szépen körbefolyjon.
Amikor megsült, lapát segítségével megfordítjuk és a másik oldalát is pirosra sütjük.


Ügyesebbek fel is dobhatják és úgy fordíthatják meg.
Addig folytatjuk, amíg az összes tésztánk el nem fogy.
Előfordulhat, hogy a tészta híg, akkor egy kis liszttel sűríthetjük, vagy túl sűrű, akkor egy kis tejjel vagy szódával lazítjuk.


A szakadt palacsintákat külön kistányérra rakjuk, amelyre családtagjaink azonnal rávetik magukat.
Nálunk csak Apa csinál jó palacsintát, végtelen türelemmel süti akár órákon keresztül is.

Lekvárral, kakaóval, túróval, nutellával, dióval, mákkal…stb szoktuk enni.


Van, hogy elemelek néhány üres palacsintát és másnap hortobágyi húsos palacsintának, vagy gombás palacsintának készítem el. Ilyenkor persze nem teszünk a tésztába vaníliás cukrot.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.