2012. július 6., péntek

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

  • 1,5 kg krumpli
  • 2 fej hagyma
  • 2-3 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek olaj
  • 2 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • bors
  • 2 tk őrölt pirospaprika
  • 60 dkg lecsókolbász



Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és megmossuk.
Hosszában szeletekre vágjuk.

A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.


A szalonnát apró kockára vágjuk és 1 ek olajon üvegesre sütjük.

Beletesszük a hagymát is és azt is megdinszteljük.




Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és hozzáadjuk a krumplit.
Visszatesszük a tűzre.

Kevergetve pirítgatjuk 1-2 percig, majd megsózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot.
Öntünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje, lefedve 15 perc alatt puhára főzzük.



Ekkor beletesszük a karikára vágott kolbászt és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Mi úgy szeretjük, ha sok sűrű leve van.


Savanyú paprikával, kovászos uborkával, céklával vagy uborkasalátával tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése