2012. július 6., péntek

Fruzsi tejszínes, zöldséges pulykája

Hozzávalók:

  • 6 szelet pulykamell filé  
  • 2 db vöröshagyma  
  • 2 db sárgarépa
  • 6 db újkrumpli
  • 4-5 marék friss zöldborsó
  • 1 csokor petrezselyem zöld
  • 2 cikk fokhagyma
  • 2-3 dl tejszín/tejföl
  • bors
  • margarin



Elkészítés:

A wookban felolvasztjuk a margarint és a vékony szeletekre vágott hagymát üvegesre pároljuk.
Majd hozzáadjuk a csíkokra vágott sárgarépát.


Elkeverjük a hagymával és rádobjuk a többi zöldséget is, a zöldborsót, a szeletekre vágott krumplit és rányomjuk a fokhagymát is.


A petrezselyem apróra vágott szárával, sóval, borssal fűszerezzük.
Pici vizet öntünk alá és fedő alatt pároljuk.

Amikor a zöldségek már félpuhára főttek, akkor hozzáadjuk a kockákra vágott pulykamellet és lefedve készre főzzük.

Végül a tejszínnel felöntjük és egyet forralunk rajta.


Petrezselyem zölddel gazdagon meghintve tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése