2012. július 11., szerda

Fruzsi ribizlis sütije


Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 késhegynyi sütőpor

  • 5 dl tej
  • 5-6 ek búzadara
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 kg ribizli


Elkészítés:

Elkészítjük a piskótát.

6 tojás fehérjét kemény  habbá verjük a robotgéppel.
Továbbra is keverjük a géppel, miközben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat.
Most óvatosan, műanyag lapát (anyósnyelv) segítségével belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is. 



Alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát.
Az anyósnyelvvel középen, hosszában húzunk egy vonalat a krémben, ettől nem fog felpúposodni a piskótánk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük.
Legalább 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt.
Ezután tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e, ha kell, még 5 percig süthetjük.
A piskótát rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
Majd kettévágjuk és megkenjük a krém felével.
Ráhelyezzük a másik lapot és azt is megkenjük a maradék krémmel.
Behűtjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Nagyon üde, nyári sütemény.

Mélyhűtött ribizliből is lehet készíteni, akkor felengedés után jól lecsepegtetjük és ezután keverjük a krémbe.

A krém:
Először a tejet felforraljuk és a búzadarával pár perc alatt sűrű tejbegrízt készítünk.
Kihűtjük.



A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
Majd összekeverjük a vajas kémet a kihűlt tejbegrízzel. 


Most belekeverjük a jól megmosott, leszárazott ribizli szemeket.

Így egy folyós krémet kapunk, amit a hűtőben keményre hűtünk.
Ha kihűlt megkenjük a piskótát.





 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.