2012. július 16., hétfő

Maláj csirke rendang

Hozzávalók:

  • 6-8 db csirkecomb
  • 2 db hagyma vagy 6 chalotta h.
  • 5 cm gyömbér
  • 1 kanál chilikrém vagy 2 friss chili
  • 3 csésze kókusztej
  • 1/2 citrom héja
  • thai citromfű
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 kis rúd fahéj
  • 2 db csillagánizs
  • 1 tk őrölt kardamom
  • 2 ek kókuszzsír
  • 5 dkg vaj
  • 1/2 ek barna cukor
  • 3 csésze víz
Elkészítés:  

A megmosott csirkéről lenyúzzuk a bőrt.
A combokat az izület mentén kettévágjuk.


A hagymát, gyömbért, a fél citrom sárga héját és a chilit kisebb darabokra vágjuk és robotgéppel pépessé daráljuk.
Az eredeti receptben chalotta hagyma szerepelt, de nekem nem volt otthon, ezért vöröshagymával készítettem el.

Egy wookban a kókuszzsír és vaj keverékén kissé megpirítunk egy kisebb rúd fahéjat, a csillagánizst és a kardamomot.


Amikor már érezzük sz isteni fűszeres illatot, akkor belekeverjük az összedarált fűszereket.

Jól elkeverjük, 1-2 percig továbbpirítjuk, majd beletesszük a csirkét.


Jól elkeverjük és addig sütjük, amíg a csirke kérget nem kap.
Ekkor felöntjük 1 csésze kókusztejjel és 3 csésze vízzel.
Megsózzuk, beletesszük a cukrot és belenyomjuk a fokhagymát is.

Felforraljuk, majd a lángot mérsékelve lefedve puhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a maradék 2 csésze kókusztejet és egy kisebb zacskó kókuszreszeléket is szórunk bele.


10 percig még továbbfőzzük.

Rizzsel tálaljuk.


Marhából is lehet készíteni.
Ekkor kurkumát, lime levelet és tamarindot is adunk hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése