2012. július 6., péntek

Kovászos káposztás csirkepörkölt

Hozzávalók:

  • 1 adag kovászos káposzta
  • 1 adag csirkepörkölt
  • 1 csokor friss kapor
  • 5 dl tejföl
  • 1 ek liszt









Elkészítés:

Készítünk egy adag kovászos káposztát.
Lásd a kovászos káposzta c. bejegyzést.


Amikor kész a káposzta, akkor elkészítünk egy teljesen hagyományos csirkepörköltet, azzal a különbséggel, hogy jó hosszú lére hagyjuk a főzés végén.
Lásd a csirkepörkölt c. bejegyzést.


A csirkepörkölt levét leszűrjük és ebben a sűrű aromás lében feltesszük főni a leszűrt kovászos káposztát.
A csirkehúst egyelőre félretesszük.


 A káposztában savanyított babérlevelet, szemes borsot és fokhagymát is beletesszük.



Nem kell puhára főzni, akkor jó, ha ropogós, üde marad a káposzta.

Ekkor visszahelyezzük a húst a lábasba.

Összeforraljuk.



A lisztet keverjük simára egy kis vízzel és adjuk hozzá a tejfölt.

Szűrőn keresztül öntsük a habarást a káposztához.


Szórjuk rá az apróra vágott, friss kaprot. 
Egyet rottyan és már kész is van a rendkívül ízletes, könnyű nyári húsos káposztánk.



Másféle hússal, pulykahússal, sertés lapockával, oldalassal elkészítve is nagyon finom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése