2012. július 11., szerda

Fruzsi kedvenc Raffaello sütije

Hozzávalók:

Fehér tésztához:      

A tányér jobb sarkán van a Raffaello szelet
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 ek. rétesliszt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 1/2 citrom leve     


Barna tésztához:  

  • 5 tojás fehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 ek. keserű kakaó por
  • 2 ek rétesliszt
  • 1/2 cs. sütőpor


A krémhez:

  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliáscukor
  • 1 cs. főznivaló vaníliás puddingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
csokireszelék

Elkészítés:  


Először a fehér tésztát készítjük el.





Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a cukrot is.






A liszttel elkeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.


Óvatosan lapáttal a habhoz keverjük.

Beleöntjük a citromlevet is.

Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.

Előmelegített sütőben, 180 C fokon / légkeveréses sütőben 165 C fokon / kb 15 perc alatt megsütjük.


Ezalatt összeállítjuk a barna tésztát.



A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé beletesszük a cukrot.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a darált dióval.
Óvatosan a habba forgatjuk.

Ugyanúgy sütjük meg. mint az előző tésztát.


Elkészítjük a krémet:



A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral robotgéppel jól kikeverjük.
Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá és végig kevergetve sűrű krémmé főzzük.

Ha kihűlt, szintén a robotgéppel, apránként hozzákeverjük a margarint.

Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a kókuszos lap. Ezt megkenjük a krém nagy részével.

Ráhelyezzük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.


A tetejét reszelt csokival megszórjuk és hűtőben állni hagyjuk.
Másnap, harmadnap a legfinomabb.


Bár a leírás hosszúnak tűnik, de a süti elkészítése nagyon egyszerű és gyorsan megy.
Csak előre ki kell készíteni az összes hozzávalót és akkor hamar tudunk haladni.
Ünnepi, húsvéti, karácsonyi sütinek szoktuk készíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.