Hozzávalók:
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és kockára vágva sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, de a főzőlevét félretesszük.
Összetörjük a krumplit és a liszthez adjuk.
Én kétféle lisztet használtam.
A szalonnákat csíkokra vágjuk, a lila hagymákat karikákra.
A langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A felfutott élesztőt a krumplival elkevert liszthez adjuk.
Megsózzuk és a langyos krumplilével tésztává gyúrjuk.
Egy kicsit dagasszuk, nem kell sokáig, úgyis meg fog kelni.
Ha kell, lehet még hozzáadni egy kis langyos vizet.
Letakarjuk és kb. 1 órát kelni hagyjuk, ezalatt a duplájára nő.
Egy nagy sütőtepsit kiolajozunk és kevés liszttel meghintjük, majd a megkelt tésztát belenyomogatjuk.
Kicsit ragad, de liszttel vagy olajos kézzel egyenletesen bele tudjuk simítani.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe toljuk és pár percig elősütjük.
Ezalatt elkészítjük a rávalókat.
Először a tejfölt simára keverjük pici sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
Belekeverjük a reszelt sajtot.
Ezzel a krémmel kenjük meg a kb 2-3 perc alatt elősütött tésztát.
Majd egyenletesen rakjuk rá a kétféle szalonnát és a lila hagyma karikákat.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
- 30 dkg finom liszt
- 20 dkg rétes liszt
- 2 db közepes főtt krumpli
- 1 cs. friss élesztő
- 2,5 dl langyos tej
- pici cukor
- 1,5-2 dl langyos krumplifőzőlé
- 20 dkg kolozsvári szalonna
- 5 dkg füstölt szalonna
- 4 gerezd fokhagyma
- 5-6 dl tejföl
- 2-3 db lila hagyma
- 5-10 dkg reszelt sajt
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és kockára vágva sós vízben megfőzzük.
Leszűrjük, de a főzőlevét félretesszük.
Összetörjük a krumplit és a liszthez adjuk.
Én kétféle lisztet használtam.
A szalonnákat csíkokra vágjuk, a lila hagymákat karikákra.
A langyos tejben egy pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt.
A felfutott élesztőt a krumplival elkevert liszthez adjuk.
Megsózzuk és a langyos krumplilével tésztává gyúrjuk.
Egy kicsit dagasszuk, nem kell sokáig, úgyis meg fog kelni.
Ha kell, lehet még hozzáadni egy kis langyos vizet.
Letakarjuk és kb. 1 órát kelni hagyjuk, ezalatt a duplájára nő.
Egy nagy sütőtepsit kiolajozunk és kevés liszttel meghintjük, majd a megkelt tésztát belenyomogatjuk.
Kicsit ragad, de liszttel vagy olajos kézzel egyenletesen bele tudjuk simítani.
Előmelegített 200 C fokos sütőbe toljuk és pár percig elősütjük.
Ezalatt elkészítjük a rávalókat.
Először a tejfölt simára keverjük pici sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
Belekeverjük a reszelt sajtot.
Ezzel a krémmel kenjük meg a kb 2-3 perc alatt elősütött tésztát.
Majd egyenletesen rakjuk rá a kétféle szalonnát és a lila hagyma karikákat.
Kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.