Hozzávalók:
- csirkecomb
- csirkemell
- joghurtos margarin
- fokhagyma
- petrezselyem
- piros kápia paprika
- rétes liszt
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított csirkét megsózza, majd a fűszeres margarinnal jól megkeni: a combokat a bőrük alá, a mellét pedig felszúrja és a vágásba nyomkodja az illatos keveréket.
Fűszeres margarinhoz a joghurtos margarinba fokhagymát, petrezselyem zöldet és kevés piros színű kápia paprikát nyom a fokhagymaprésen keresztül.
Megsózza, borsozza és jól elkeveri.
A csirkét pici grízes lisztben megforgatja, majd a felesleget leütögeti és kevés kacsazsíron serpenyőben ropogósra süti.
A körete a visszamaradó finom zsiradékban sül:
A sós vízben főtt krumpli szeleteket leszűri és pirosra süti a zsíron.
A félbevágott paradicsomokat is megsüti, majd kicsit megsózza és majoránnával megszórja.
Hagymakarikákat és piros színű kápia paprikákat is ropogósra süt.
Végül a gyümölcsöket is sorban megsüti:
Az almát picit lisztbe forgatja, majd sütés után őrölt fahéjjal és szegfűszeggel hinti meg.
Szilvát, körtét, őszibarackot és pár szem szőlőt is megsüt és ezzel kínálja a csirkét.
Ezt a finomságot a Nagyi az unokáinak szokta elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.