Hozzávalók:
- 3-4 db cukkini
- 2 db zöldpaprika (piros és sárga színű)
- 1 fej lila hagyma
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 ek. olívaolaj
- 3-4 pici paradicsom
- só
- bors
- pici thai korianderlevél
- pici sáfrány
- pici gyömbér
- 1 ömlesztett krémsajt
- 1 nagy ek. tejföl
- kapor
- petrezselyemzöldje
Elkészítés:
A megmosott cukkiniről levágjuk a két végét és hosszában zöldséghámozóval vagy sajtkéssel keskeny szeleteket vágunk.
Az olajat felhevítjük a wookban és beletesszük a kis kockákra vágott füstölt szalonnát.
Ha kiolvadt a zsírja, akkor beledobjuk a karikára vágott lila hagymát, zöldpaprikát és kevergetve 2-3 percig pirítjuk.
Most beletesszük a cukkinit és megszórjuk sóval, szárított thai korianderrel, pici gyömbérrel és egy kevés sáfránnyal.
Néhány percig kevergetve sütjük, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot.
Egy gondolatnyi cukrot szórunk rá, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát.
A tömlős krémsajtot összekeverjük egy jó kanál tejföllel, majd a zöldségekre öntjük.
Elkeverjük és egyszer felforraljuk.
Készen is van, nem szabad puhára főzni a zöldségeket.
Tálaláskor petrezselyem zölddel meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.