Hozzávalók:
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot.
Majd a tojássárgáját egyszerre adjuk hozzá és azt is jól elkeverjük a habverővel.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet jó magasról szórva keverőlapáttal könnyedén belekeverjük a tojássárgás habba.
Óvatosan sütőlapra simítjuk, nehogy összeessen a tészta a rázkódástól.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sül meg.
A kész tésztát enyhén meglisztezzük és tiszta ruhára borítjuk.
Az aljáról a papírt lehúzzuk, a ruha segítségével 2x-3x felgöngyöljük óvatosan,
hogy össze ne törjön és még a forrótésztára rákenjük a baracklekvárt.
Gyorsan kell göngyölni, mert ha kihűl törik.
Vaníliás cukorral meghintjük és ha kihűlt fűrészkéssel szeleteljük.
- 6 tojás sárgája
- 7 tojás fehérje
- pár csepp citromlé v csipet só
- 12 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 12 dkg liszt
- esetleg 1/2 cs.sütőpor
Elkészítés:
A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot.
Majd a tojássárgáját egyszerre adjuk hozzá és azt is jól elkeverjük a habverővel.
Ezután a sütőporral elkevert lisztet jó magasról szórva keverőlapáttal könnyedén belekeverjük a tojássárgás habba.
Óvatosan sütőlapra simítjuk, nehogy összeessen a tészta a rázkódástól.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sül meg.
A kész tésztát enyhén meglisztezzük és tiszta ruhára borítjuk.
Az aljáról a papírt lehúzzuk, a ruha segítségével 2x-3x felgöngyöljük óvatosan,
hogy össze ne törjön és még a forrótésztára rákenjük a baracklekvárt.
Gyorsan kell göngyölni, mert ha kihűl törik.
Vaníliás cukorral meghintjük és ha kihűlt fűrészkéssel szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.