Hozzávalók:
Elkészítés:
Előző este előkészítjük a húst.
Jól megmossuk, megszárítjuk és az oldalát, valamit a keresztben lévő inakat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a sütés során.
Legalább ujjnyi vastag szeletek legyenek, mert, ha vékonyabb, akkor nagyon kiszárad.
Az így előkészített húst bepácoljuk a következő ízesített olajba.
Kb. 1,5 2 dl olajba belenyomunk sok fokhagymát, egy ujjnyi darabka friss gyömbért, borsot és egy pici őrölt köményt.
Ezzel a páccal rétegezzük a húst és jól lefedve a hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap a füstölt szalonnát nem túl vékony szeletekre vágjuk, majd bevagdossuk egészen a bőrig.
Egy mélyebb serpenyőben, wookban kiolvasztjuk a füstölt szalonna zsírját és a pirosra sült, szépen kunkorodó kakastaréjokat félretesszük.
A visszamaradt zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük a hagymákat és azt is félretesszük.
A húsokról leöntjük az olajat, tegyük hozzá a szalonnából kiolvadt , hagymás zsírhoz.
Ebben fogjuk kisütni a húsokat, ha kell, majd tegyünk még hozzá olajat.
A húsokat csak most sózzuk meg mindkét oldalukon.
Ha a pácoláskor tettük volna, akkor a hús leve mind kifolyt volna...
A szeleteket piros fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
A fölösleges lisztet leütögetjük a húsról a kezünkkel és a forró zsírba tesszük.
Mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűznél, gyakran forgatva puhára sütjük.
Ha kiszedtük, minden szeletre forrón kenünk a zúzott fokhagymából.
Tört krumplival tálaltam és sok sült hagymát tettem rá.
- tarja szeletek
- olaj
- sok fokhagyma
- egy 2 cm-nyi friss gyömbér
- bors
- pici kömény
- füstölt szalonna szeletek
- sok vöröshagyma
- liszt
- 1-2 tk. fűszerpaprika
Elkészítés:
Előző este előkészítjük a húst.
Jól megmossuk, megszárítjuk és az oldalát, valamit a keresztben lévő inakat bevagdossuk, hogy ne ugorjon össze a sütés során.
Legalább ujjnyi vastag szeletek legyenek, mert, ha vékonyabb, akkor nagyon kiszárad.
Az így előkészített húst bepácoljuk a következő ízesített olajba.
Kb. 1,5 2 dl olajba belenyomunk sok fokhagymát, egy ujjnyi darabka friss gyömbért, borsot és egy pici őrölt köményt.
Ezzel a páccal rétegezzük a húst és jól lefedve a hűtőbe tesszük éjszakára.
Másnap a füstölt szalonnát nem túl vékony szeletekre vágjuk, majd bevagdossuk egészen a bőrig.
Egy mélyebb serpenyőben, wookban kiolvasztjuk a füstölt szalonna zsírját és a pirosra sült, szépen kunkorodó kakastaréjokat félretesszük.
A visszamaradt zsírban mindkét oldalán pirosra sütjük a hagymákat és azt is félretesszük.
A húsokról leöntjük az olajat, tegyük hozzá a szalonnából kiolvadt , hagymás zsírhoz.
Ebben fogjuk kisütni a húsokat, ha kell, majd tegyünk még hozzá olajat.
A húsokat csak most sózzuk meg mindkét oldalukon.
Ha a pácoláskor tettük volna, akkor a hús leve mind kifolyt volna...
A szeleteket piros fűszerpaprikával elkevert lisztbe forgatjuk.
A fölösleges lisztet leütögetjük a húsról a kezünkkel és a forró zsírba tesszük.
Mindkét oldalát szépen megpirítjuk, majd fedő alatt, mérsékelt tűznél, gyakran forgatva puhára sütjük.
Ha kiszedtük, minden szeletre forrón kenünk a zúzott fokhagymából.
Tört krumplival tálaltam és sok sült hagymát tettem rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.