Hozzávalók:
- 3 tojás
- 10 dkg cukor
- csipet só
- 10 dkg liszt
- 25 dkg túró
- 12 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 1 citrom reszelt héja
- 1 citrom leve
- 25 dkg málna
- 1 tortazselé
Elkészítés:
Piskótát sütünk.
3 tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojás sárgáját.
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.
180 C fokos sütőben készre sütjük a piskótát.
A kapcsos tortaformát ráhelyezzük a kihűlt piskótára és kiszúrjuk vele a torta formát.
Erre a lapra gazdagon rákenjük a következő túrókrémet:
A túrót áttörjük vagy géppel kikeverjük.
A porcukrot és a vaníliás cukrot a marscarponével és a citrom reszelt héjával jó habosra keverjük.
Összekeverjük a krémet a túróval.
Áztatott mazsolát keverünk hozzá.
Citromlével ízesítjük.
A maradék piskótát összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk.
Hűtőben lehűtjük.
Végül a málnát rátesszük a tortára és piros színű torta zselével leöntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.