Hozzávalók:
- csirke
felsőcombok
- zsemle
- hagyma
- tojás
- petrezselyem
- vaj
- zsír
- füstölt
szalonna
- só
- törött bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott csirkecombokat leszárítjuk és jól besózzuk.
Majd a tölteléket a bőre alá töltjük, jó gazdagon.
Tepsibe tesszük a húst és hideg liba vagy kacsazsírral megkenjük.
Fóliával letakarva sütögetjük a sütőben.
Időnként a saját zsírjával locsolgatjuk.
Szoktunk rátenni füstölt szalonna csíkokat is.
A töltelék:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Villával vagy kézi krumplinyomóval összenyomjuk a zsemléket és
hozzáadjuk a tojásokat.
Ahány zsömle, annyi db tojást használunk.
6-8 dkg vajon áthevítünk jó sok petrezselymet és borsot adunk
hozzá.
Sóval ízesítjük a tölteléket.
Olyan tölteléket is szoktunk készíteni, amikor apróra vágott
hagymát kis olajon/libazsíron megpirítunk, gombát, csirke májat, majoránnát is
teszünk bele.
A töltött hús mellé mindig töltött krumplit adunk köretnek.
A meghámozott egész burgonyákat hosszában elfelezzük és
karalábévájóval vagy zöldséghámozó hegyes felével kivájjuk a belsejüket,
ügyelve arra, hogy úgy 1 cm-es fala maradjon a krumplinak.
Ha nagyon gömbölyű a krumpli, akkor egy keskeny szeletet az
aljáról levágunk, hogy ne billegjen majd a kis csónak.
A kivájt krumplikat megsózzuk és púposan megtöltjük a maradék
töltelékkel.
Zsírral vékonyan kikent tepsibe ültetjük a töltött krumplikat és
mellészórjuk a kivájt belsejét is.
Együtt sütjük a hússal.
Mi a töltött húst cseresznye-, meggy-, alma,-vagy őszibarack
befőttel kínáljuk.
Persze uborkasaláta is jár hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.