Hozzávalók:
- kacsaszárny
- kacsazúza
- kacsaszív
- 1 db vöröshagyma
- 2 cikk fokhagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 10 szem fekete bors
- 4-5 szál sárgarépa
- 4 szál fehérrépa
- 2-3 db burgonya
- 1/2 zeller
- kis csokor petrezselyemzöld
- 1 kisebb karalábé
- 1 kis fej karfiol
- 30 dkg zöldborsó
- só
- bors
- 1 tk vegeta
Elkészítés:
A húsokat alaposan megtisztítjuk.
Egy fazékba tesszük és egy db hagymával együtt felforraljuk.
Ha felfőtt, leszedjük a habját.
Egy órát főzzük csendes lángon, majd bezöldségeljük.
Beletesszük a hosszában hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a karalábét, a burgonyát és a zellert.
Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.
A vége felé beletesszük a karfiolt és a zöldborsót is.
Cérnametélttel és májgaluskával tálaljuk.
Májgaluska:
csirkemáj
½ hagyma
liszt
1 tojás
só
bors
petrezselyemzöld
Az elkapart májat összekeverjük a liszttel, tojással. Sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.