Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott nyers rákokat citromlével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
Egy nagy fazékban, bő vízben kifőzzük a spagettit. Ne főzzük túl!
Lehetőleg durum lisztből készült tésztát használjunk.
Szűrjük le és tartsuk melegen.
Közben a wookban a margarinon szép rózsaszínűre megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Mielőtt megégne hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát és a csíkokra vágott piros színű kápia paprikát és megpirítjuk.
Majd rádobjuk a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot, a petrezselyem apróra vágott friss, zöld szárát, a maradék zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a bepácolt rákot, levével együtt.
1-2 percig együtt sütjük tovább.
Végül hozzákeverjük a spagettit.
Megsózzuk, borsozzuk.
Ha kell még citromlével ízesítjük, illetve margarin darabkákkal selymesítjük a mártást.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
- garnélarák
- 1 db hagyma
- 6-8 gerezd fokhagyma
- 1-2 db kápia paprika
- 2 marék koktél paradicsom
- petrezselyemzöld
- 2 ek. zsemlemorzsa
- 1 citromleve
- 1/2 kg spagetti
- margarin
- só
- bors
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott nyers rákokat citromlével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.
Egy nagy fazékban, bő vízben kifőzzük a spagettit. Ne főzzük túl!
Lehetőleg durum lisztből készült tésztát használjunk.
Szűrjük le és tartsuk melegen.
Közben a wookban a margarinon szép rózsaszínűre megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.
Mielőtt megégne hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát és a csíkokra vágott piros színű kápia paprikát és megpirítjuk.
Majd rádobjuk a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot, a petrezselyem apróra vágott friss, zöld szárát, a maradék zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a bepácolt rákot, levével együtt.
1-2 percig együtt sütjük tovább.
Végül hozzákeverjük a spagettit.
Megsózzuk, borsozzuk.
Ha kell még citromlével ízesítjük, illetve margarin darabkákkal selymesítjük a mártást.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.