Hozzávalók:
- kb ½ kg liszt
- 3 tojás
- 1 l tej
- ½ l szódavíz
- pici só
- pici cukor
- 2 ek olaj
- 1 vaníliás cukor
Elkészítés:
A lisztet a tojásssal és a tejjel simára keverjük.
Hozzáadjuk a szódavizet vagy szénsavas ásványvizet.
Beletesszük az olajat és a sót, cukrot, vaníliás cukrot.
Gépi habverővel keverjük simára.
Tejszín sűrűségü masszát kell, hogy kapjunk.
Egy kicsit hagyjuk állni, hogy a liszt jól megduzzadjon.
Felforrósított palacsintasütőbe teszünk egy kiskanálnyi
olajat és pár pillanat múlva beleöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát.
Körkörösen mozgatjuk a sütőt és hagyjuk, hogy a tészta
szépen körbefolyjon.
Amikor megsült, lapát segítségével megfordítjuk és a másik
oldalát is pirosra sütjük.
Ügyesebbek fel is dobhatják és úgy fordíthatják meg.
Addig folytatjuk, amíg az összes tésztánk el nem fogy.
Előfordulhat, hogy a tészta híg, akkor egy kis liszttel
sűríthetjük, vagy túl sűrű, akkor egy kis tejjel vagy szódával lazítjuk.
A szakadt palacsintákat külön kistányérra rakjuk, amelyre
családtagjaink azonnal rávetik magukat.
Nálunk csak Apa csinál jó palacsintát, végtelen türelemmel
süti akár órákon keresztül is.
Lekvárral, kakaóval, túróval, nutellával, dióval, mákkal…stb
szoktuk enni.
Van, hogy elemelek néhány üres palacsintát és másnap hortobágyi
húsos palacsintának, vagy gombás palacsintának készítem el. Ilyenkor persze nem
teszünk a tésztába vaníliás cukrot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.