Hozzávalók:
Fehér tésztához:
Barna tésztához:
A krémhez:
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
Óvatosan lapáttal a habhoz keverjük.
Beleöntjük a citromlevet is.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon / légkeveréses sütőben 165 C fokon / kb 15 perc alatt megsütjük.
Ezalatt összeállítjuk a barna tésztát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé beletesszük a cukrot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a darált dióval.
Óvatosan a habba forgatjuk.
Ugyanúgy sütjük meg. mint az előző tésztát.
Elkészítjük a krémet:
A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral robotgéppel jól kikeverjük.
Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá és végig kevergetve sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt, szintén a robotgéppel, apránként hozzákeverjük a margarint.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a kókuszos lap. Ezt megkenjük a krém nagy részével.
Ráhelyezzük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét reszelt csokival megszórjuk és hűtőben állni hagyjuk.
Másnap, harmadnap a legfinomabb.
Bár a leírás hosszúnak tűnik, de a süti elkészítése nagyon egyszerű és gyorsan megy.
Csak előre ki kell készíteni az összes hozzávalót és akkor hamar tudunk haladni.
Ünnepi, húsvéti, karácsonyi sütinek szoktuk készíteni.
Fehér tésztához:
A tányér jobb sarkán van a Raffaello szelet |
- 5 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 ek. rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
- 1/2 citrom leve
Barna tésztához:
- 5 tojás fehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált dió
- 3 ek. keserű kakaó por
- 2 ek rétesliszt
- 1/2 cs. sütőpor
A krémhez:
- 10 tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 cs. vaníliáscukor
- 1 cs. főznivaló vaníliás puddingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg Ráma margarin
Díszítéshez:
csokireszelék
Elkészítés:
Először a fehér tésztát készítjük el.
Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a végén hozzáadjuk a cukrot is.
A liszttel elkeverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
Óvatosan lapáttal a habhoz keverjük.
Beleöntjük a citromlevet is.
Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk és a tésztát belesimítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 C fokon / légkeveréses sütőben 165 C fokon / kb 15 perc alatt megsütjük.
Ezalatt összeállítjuk a barna tésztát.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a vége felé beletesszük a cukrot.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a darált dióval.
Óvatosan a habba forgatjuk.
Ugyanúgy sütjük meg. mint az előző tésztát.
Elkészítjük a krémet:
A tojássárgáját a cukorral és vaníliás cukorral robotgéppel jól kikeverjük.
Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá és végig kevergetve sűrű krémmé főzzük.
Ha kihűlt, szintén a robotgéppel, apránként hozzákeverjük a margarint.
Összeállítjuk a süteményt.
Alulra kerül a kókuszos lap. Ezt megkenjük a krém nagy részével.
Ráhelyezzük a barna tésztát és megkenjük a maradék krémmel.
A tetejét reszelt csokival megszórjuk és hűtőben állni hagyjuk.
Másnap, harmadnap a legfinomabb.
Bár a leírás hosszúnak tűnik, de a süti elkészítése nagyon egyszerű és gyorsan megy.
Csak előre ki kell készíteni az összes hozzávalót és akkor hamar tudunk haladni.
Ünnepi, húsvéti, karácsonyi sütinek szoktuk készíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.