Hozzávalók:
Elkészítés:
Készítünk egy adag kovászos káposztát.
Lásd a kovászos káposzta c. bejegyzést.
Amikor kész a káposzta, akkor elkészítünk egy teljesen hagyományos csirkepörköltet, azzal a különbséggel, hogy jó hosszú lére hagyjuk a főzés végén.
Lásd a csirkepörkölt c. bejegyzést.
A csirkepörkölt levét leszűrjük és ebben a sűrű aromás lében feltesszük főni a leszűrt kovászos káposztát.
A csirkehúst egyelőre félretesszük.
A káposztában savanyított babérlevelet, szemes borsot és fokhagymát is beletesszük.
Nem kell puhára főzni, akkor jó, ha ropogós, üde marad a káposzta.
Ekkor visszahelyezzük a húst a lábasba.
Összeforraljuk.
A lisztet keverjük simára egy kis vízzel és adjuk hozzá a tejfölt.
Szűrőn keresztül öntsük a habarást a káposztához.
Szórjuk rá az apróra vágott, friss kaprot.
Egyet rottyan és már kész is van a rendkívül ízletes, könnyű nyári húsos káposztánk.
Másféle hússal, pulykahússal, sertés lapockával, oldalassal elkészítve is nagyon finom.
- 1 adag kovászos káposzta
- 1 adag csirkepörkölt
- 1 csokor friss kapor
- 5 dl tejföl
- 1 ek liszt
Elkészítés:
Készítünk egy adag kovászos káposztát.
Lásd a kovászos káposzta c. bejegyzést.
Amikor kész a káposzta, akkor elkészítünk egy teljesen hagyományos csirkepörköltet, azzal a különbséggel, hogy jó hosszú lére hagyjuk a főzés végén.
Lásd a csirkepörkölt c. bejegyzést.
A csirkepörkölt levét leszűrjük és ebben a sűrű aromás lében feltesszük főni a leszűrt kovászos káposztát.
A csirkehúst egyelőre félretesszük.
A káposztában savanyított babérlevelet, szemes borsot és fokhagymát is beletesszük.
Nem kell puhára főzni, akkor jó, ha ropogós, üde marad a káposzta.
Ekkor visszahelyezzük a húst a lábasba.
Összeforraljuk.
A lisztet keverjük simára egy kis vízzel és adjuk hozzá a tejfölt.
Szűrőn keresztül öntsük a habarást a káposztához.
Szórjuk rá az apróra vágott, friss kaprot.
Egyet rottyan és már kész is van a rendkívül ízletes, könnyű nyári húsos káposztánk.
Másféle hússal, pulykahússal, sertés lapockával, oldalassal elkészítve is nagyon finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.