Hozzávalók:
- 1,5 kg kacsaszárny
- 1 kg kacsanyak
- 1/2 kg kacsazúza
- 1 és 1/2 fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- pici kakukkfű
- pici majoranna
- só
- bors
- 2 kg burgonya
- 1 csokor petrezselyem
- 2-3 marék fekete olajbogyó
- 1+1 ek olaj
Elkészítés:
A kacsahúst megtisztítjuk, megmossuk.
A szárnyakat az izület mentén kisebb darabokra vágjuk, a nyakakat kettévágjuk a zúzát kisebb darabokra vágjuk.
A zsírosabb szárnyakon a bőrt kockásra bevágjuk a húsig és ezeket a szárnydarabokat kisütjük egy lábasban egy ek. olajon.
Ha kisült a zsír, félretesszük a szárnyakat.
A kisült zsíron üvegesre pirítunk egy fej apróra vágott hagymát, majd beletesszük az összes húst, a félretett szárnyakat is.
Rádobjuk a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot is.
Nyomunk bele 2 cikk fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici kakukkfűvel, majorannával.
Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi és fedő alatt puhára pároljuk.
Közben a burgonyát jól megmossuk és héjában puhára főzzük.
Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.
Egy nagyobb tepsibe rakunk egy ek olajat és a krumplit beletesszük.
Jól megsózzuk és sok vágott petrezselyemmel, pici friss kakukkfűvel összekeverjük.
Rákarikázzuk a fél hagymát, a maradék 1 paradicsomot és rászórjuk az olajbogyót.
Most szépen ráfektetjük a kacsahúst.
Aláöntjük a levét is.
Forró sütőben 10-15 perc alatt ropogós pirosra pirítjuk a húst.
Isteni finom lesz a krumpli, ahogy beszívja a kacsa levét.
A zúza így megsütve különlegesen ízes lesz.
Uborkasalátával kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.