2012. július 22., vasárnap

Kacsás burgonya

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kacsaszárny
  • 1 kg kacsanyak
  • 1/2 kg kacsazúza
  • 1 és 1/2  fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 db paradicsom
  • pici kakukkfű
  • pici majoranna
  • bors
  • 2 kg burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2-3 marék fekete olajbogyó
  • 1+1 ek olaj    

Elkészítés:  

A kacsahúst megtisztítjuk, megmossuk. 
A szárnyakat az izület mentén kisebb darabokra vágjuk, a nyakakat kettévágjuk a zúzát kisebb darabokra vágjuk.
A zsírosabb szárnyakon a bőrt kockásra bevágjuk a húsig és ezeket a szárnydarabokat kisütjük egy lábasban egy ek. olajon.
Ha kisült a zsír, félretesszük a szárnyakat.

A kisült zsíron üvegesre pirítunk egy fej apróra vágott hagymát, majd beletesszük az összes húst, a félretett szárnyakat is.

Rádobjuk a kockára vágott zöldpaprikát és a paradicsomot is.
Nyomunk bele 2 cikk fokhagymát.
Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk pici kakukkfűvel, majorannával.

Néhány percig kevergetve pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi és fedő alatt puhára pároljuk.

Közben a burgonyát jól megmossuk és héjában puhára főzzük.
Ha kihűlt meghámozzuk és karikára vágjuk.

Egy nagyobb tepsibe rakunk egy ek olajat és a krumplit beletesszük.
Jól megsózzuk és sok vágott petrezselyemmel, pici friss kakukkfűvel összekeverjük.

Rákarikázzuk a fél hagymát, a maradék 1 paradicsomot és rászórjuk az olajbogyót.


  

Most szépen ráfektetjük a kacsahúst.
Aláöntjük a levét is.


Forró sütőben 10-15 perc alatt ropogós pirosra pirítjuk a húst.


Isteni finom lesz a krumpli, ahogy beszívja a kacsa levét.
A zúza így megsütve különlegesen ízes lesz.



Uborkasalátával kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.