Hozzávalók:
Elkészítés:
A kicsontozott karajt megmossuk és szárazra töröljük.
Majd nagy téglalap alakúra formázzuk.
Éles késsel kívülről befelé haladva a hús alsó egyharmadánál hosszában bevágjuk a húst, de nem vágjuk el teljesen, majd 2 cm-t függőlegesen felfelé vágunk és a kést kifordítva bentről kifelé haladva újra szétvágjuk a húst.
Így egy nagy szelet húst kapunk.
A húst mindkét oldalán megsózzuk, borsozzuk és az alábbi fűszeres massza nagy részével vastagon megkenjük.
Egy késes robotgépben összevágjuk az összes fűszert, a petrezselymet, a fokhagymát, a zöldpaprikát, erős paprikakrémet, a gyömbért, a koriandert, a keleti citromfüvet és a zöld curry pasztát.
Az olívaolajat is beleöntjük, ez segíti, hogy a szárazanyagokat el tudjuk vágni.
Most visszahajtjuk a húst eredeti formájára és kívül is bekenjük a maradék fűszermasszával.
Egy tepsiben margarin nagy részét felhevítjük a gázon és felső felével lefordítva beletesszük a húst.
Néhány perc alatt piros kérget sütünk a húsra.
Most óvatosan két lapáttal megfordítjuk és az alsó felét is megsütjük 1-2 perc alatt.
A robotgépbe öntünk 2-3 dl vizet, ezzel egyúttal ki is öblítjük a maradék fűszereket és ezt a levet a hús alá öntjük.
A maradék kis margarint ráhelyezzük a hús tetejére, majd alufóliával befedjük
és 210-220 C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ezen a hőmérsékleten sütjük 20-25 percig, majd csökkentjük 170-180 C fokra a hőfokot.
1-1,5 óra alatt megsütjük a pecsenyét.
Kicsit hagyjuk pihenni és csak ezután szeleteljük fel.
- 1 db rövidkaraj egyben
- 3 csokor zöldpetrezselyem
- 6-8 cikk fokhagyma
- 1/2 db zöldpaprika
- 6-8 cm gyömbér
- koriander levél
- citromfű
- csípős paprika Erős Pista
- 1 ek zöld curry paszta
- 1/2-1 dl olívaolaj
- 5-10 dkg margarin
Elkészítés:
A kicsontozott karajt megmossuk és szárazra töröljük.
Majd nagy téglalap alakúra formázzuk.
Éles késsel kívülről befelé haladva a hús alsó egyharmadánál hosszában bevágjuk a húst, de nem vágjuk el teljesen, majd 2 cm-t függőlegesen felfelé vágunk és a kést kifordítva bentről kifelé haladva újra szétvágjuk a húst.
Így egy nagy szelet húst kapunk.
A húst mindkét oldalán megsózzuk, borsozzuk és az alábbi fűszeres massza nagy részével vastagon megkenjük.
Egy késes robotgépben összevágjuk az összes fűszert, a petrezselymet, a fokhagymát, a zöldpaprikát, erős paprikakrémet, a gyömbért, a koriandert, a keleti citromfüvet és a zöld curry pasztát.
Az olívaolajat is beleöntjük, ez segíti, hogy a szárazanyagokat el tudjuk vágni.
Megjegyzés:
Zöld curry pasztát készen lehet venni, a következő fűszerekből készül:
Zöld curry pasztát készen lehet venni, a következő fűszerekből készül:
citromfű, mogyoróhagyma, szójaolaj, chili, cukor, fokhagyma,
galangál, só, koriander, bazsalikom, kínai gyömbér, tamarind, római kömény,
élesztőkivonat, feketebors, szerecsendióvirág, kaffír lime,…
Most visszahajtjuk a húst eredeti formájára és kívül is bekenjük a maradék fűszermasszával.
Egy tepsiben margarin nagy részét felhevítjük a gázon és felső felével lefordítva beletesszük a húst.
Néhány perc alatt piros kérget sütünk a húsra.
Most óvatosan két lapáttal megfordítjuk és az alsó felét is megsütjük 1-2 perc alatt.
A robotgépbe öntünk 2-3 dl vizet, ezzel egyúttal ki is öblítjük a maradék fűszereket és ezt a levet a hús alá öntjük.
A maradék kis margarint ráhelyezzük a hús tetejére, majd alufóliával befedjük
és 210-220 C fokra előmelegített sütőbe tesszük.
Ezen a hőmérsékleten sütjük 20-25 percig, majd csökkentjük 170-180 C fokra a hőfokot.
1-1,5 óra alatt megsütjük a pecsenyét.
Kicsit hagyjuk pihenni és csak ezután szeleteljük fel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.