Hozzávalók:
- 1,5 kg krumpli
- 2 fej hagyma
- 2-3 szelet füstölt szalonna
- 1 ek olaj
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- só
- bors
- 2 tk őrölt pirospaprika
- 60 dkg lecsókolbász
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és megmossuk.
Hosszában szeletekre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és 1 ek olajon üvegesre sütjük.
Beletesszük a hagymát is és azt is megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és hozzáadjuk a krumplit.
Visszatesszük a tűzre.
Kevergetve pirítgatjuk 1-2 percig, majd megsózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot.
Öntünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje, lefedve 15 perc alatt puhára főzzük.
Ekkor beletesszük a karikára vágott kolbászt és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Mi úgy szeretjük, ha sok sűrű leve van.
Savanyú paprikával, kovászos uborkával, céklával vagy uborkasalátával tálaljuk.
A krumplit meghámozzuk és megmossuk.
Hosszában szeletekre vágjuk.
A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk.
A szalonnát apró kockára vágjuk és 1 ek olajon üvegesre sütjük.
Beletesszük a hagymát is és azt is megdinszteljük.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük a fűszerpaprikát.
1-2 kanál vizet adunk hozzá és hozzáadjuk a krumplit.
Visszatesszük a tűzre.
Kevergetve pirítgatjuk 1-2 percig, majd megsózzuk, borsozzuk, rátesszük az apróra vágott zöldpaprikát, paradicsomot.
Öntünk rá annyi vizet, hogy éppen elfedje, lefedve 15 perc alatt puhára főzzük.
Ekkor beletesszük a karikára vágott kolbászt és 2-3 perc alatt készre főzzük.
Mi úgy szeretjük, ha sok sűrű leve van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.