Hozzávalók:
- 6 tojás
- 10 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 késhegynyi sütőpor
- 5 dl tej
- 5-6 ek búzadara
- 10 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 1/2 kg ribizli
Elkészítés:
Elkészítjük a piskótát.
6 tojás fehérjét kemény habbá verjük a robotgéppel.
Továbbra is keverjük a géppel, miközben kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojás sárgákat.
Most óvatosan, műanyag lapát (anyósnyelv) segítségével belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet is.
Alufóliával vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe simítjuk a masszát.
Az anyósnyelvvel középen, hosszában húzunk egy vonalat a krémben, ettől nem fog felpúposodni a piskótánk.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 25-30 percig sütjük.
Legalább 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt.
Ezután tűpróbával ellenőrizzük, hogy nem ragad-e, ha kell, még 5 percig süthetjük.
A piskótát rácsra tesszük, hagyjuk kihűlni.
Majd kettévágjuk és megkenjük a krém felével.
Ráhelyezzük a másik lapot és azt is megkenjük a maradék krémmel.
Behűtjük.
Kockára vágva tálaljuk.
Nagyon üde, nyári sütemény.
Mélyhűtött ribizliből is lehet készíteni, akkor felengedés után jól lecsepegtetjük és ezután keverjük a krémbe.
A krém:
Először a tejet felforraljuk és a búzadarával pár perc alatt sűrű tejbegrízt készítünk.
Kihűtjük.
A vajat a cukorral robotgéppel habosra keverjük.
Majd összekeverjük a vajas kémet a kihűlt tejbegrízzel.
Most belekeverjük a jól megmosott, leszárazott ribizli szemeket.
Így egy folyós krémet kapunk, amit a hűtőben keményre hűtünk.
Ha kihűlt megkenjük a piskótát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.