2012. január 29., vasárnap

Zabkorpás vagdalt


Hozzávalók:

A két jobboldali a zabkorpás vagdalt, baloldali lásd Currys gombás vagdalt
  • 1 kg sertés darálthús
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kb. 10 cm-es póréhagyma zöld szára
  • 1 db piros színű zöldpaprika                   ( kaliforniai, pritamin  vagy kápia )
  • 2 – 3 ek. zabpehely 
  • 1-2 tojás 
  • 1-2 csipet bors
  • 2 csipet őrölt kömény
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
  • 1 ek. olaj
  • 3 – 4 ek. olaj vagy libazsír a kisütéshez
Elkészítés:

A darálthúst egy tálba tesszük és villával összedaraboljuk.

A zabpelyhet egy csésze langyos vízben néhány percig áztatjuk, majd kinyomkodjuk. 
Hozzáadjuk a húshoz és villával elkeverjük.

Egy teflon serpenyőben 1 kanál olajon ( zsíron )  megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott  piros színű paprikát és a szintén apróra vágott zöld színű pórészárat. 
1-2 percig pirítjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a sót, borsot, köményt, belenyomjuk préssel a fokhagymát és végül az apróra vágott petrezselymet is. 
Levesszük a tűzről és a darálthúshoz adjuk. 
Jól összekeverjük majd hozzáadjuk a tojást is. 
Ekkor már nem lesz forró a hagyma és nem kapja össze a tojást.
Még egyszer összekeverjük, megízleljük és, ha kell utána fűszerezzük.

Egy másik teflon edényben felhevítjük a zsíradékot és belerakjuk az ellapított gombóccá formált húsgombócokat. Lassú tűzön süssük és többször meg is forgatjuk, hogy a közepe is jól átsüljön.
A zabpehely miatt és attól, hogy nem bő olajban sütjük ki, jóval könnyebb és kalória mentesebb étel, mint a klasszikus fasírt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.