2012. január 20., péntek

Töltött tojás – Kaszinótojás

Hozzávalók:
  • főtt tojás 10-20 db
  • főtt krumpli 1-2 db
  • majonéz
  • mustár 1-2 tk.
  • ketchup
  • bors
  • pici cukor (édesítő)
  • pici citromlé
Készítsünk főtt tojást kb. 10 perc alatt, tegyük hideg víz alá, hogy lehűljön és könnyebben tudjuk meghámozni. Esetleg kicsit meg lehet ütögetni, hogy a hideg víz könnyebben belemenjen.
Majd a tojásokat hosszában kettévágjuk, a fehérjéket félretesszük és a sárgájukat egy tálba gyűjtjük, hozzáadjuk a még langyos főtt krumplit és kézi mixelővel jó simára összetörjük.
Mustárral, pici ketchuppel ( ez inkább csak a színe miatt kell ), sóval, borssal, édesítővel, citromlével ízesítjük és egy kis majonézzel lazítjuk. Sűrű krémes állagú legyen és erőteljes ízének kell lennie, hogy jól érvényesüljön a töltelék.
Ha nyitott töltött tojást készítünk, akkor csillagos végű nyomócsővel nyomjuk a felezett tojásokba és franciasaláta alapra vagy saláta levelekre tálaljuk.
Friss petrezselyem levélkével, retekkel, uborkával, piros színű zöldpaprikával stb. díszítjük.
Ha kaszinótojást készítünk, akkor elég kanállal belenyomkodni a tojásokba és nyitott felükkel lefordítva tegyük a franciasaláta alapra és fedjük be jó sűrű ízesített majonézzel.
Tetejét szintén díszítsük meg a fenti módon.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.