2012. január 18., szerda

Tormás sonkatekercs

Hozzávalók:
  • gépsonka vékony szeletekre vágva
 Tormakrémhez: 
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál liszt
  • 5 dl tej
  • fehér bors 
  • cukor (édesítő)
  • citromlé
  • szerecsendió
  • kis üveg ecetes reszelt torma

Először besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk és a lisztet beletesszük, habzásig felhevítjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Belekeverjük a reszelt tormát. Hozzáadjuk a sót, borsot, pici reszelt szerecsendiót, cukrot és annyi citromlevet, hogy kellemes savanykás legyen.

Ha kihűlt csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és egyenként megtöltjük a sonkaszeleteket.
Salátával bélelt tálra vagy franciasaláta alapra tálaljuk. A tekercsek közepére és a két végére is nyomunk egy kis krémet. Uborkával, petrezselyemlevéllel, piros színű paprika, retek vagy paradicsom darabokkal díszítjük.




















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.