2012. január 20., péntek

Ecetes hagymás burgonyasaláta

Hozzávalók:
  • 1-2 kg burgonya - rózsa,- vagy salátaburgonya, nem szétfövő fajta
  • 3-4 db közepes fej vöröshagyma
A pácléhez:
  • 2-3 l víz
  • 2-3 ek. ecet
  • cukor (édesítő)

Elkészítés:
A jól megmosott burgonyát ( továbbiakban krumplit) fedő alatt héjában puhára főzzük.
Akkor jó, ha egy hegyes késsel könnyen át tudjuk döfni.
Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.

Közben elkészítjük a „páclé”-t. Egy fazékban 2-3 liter vizet felforralunk, levesszük a tűzről és az ecettel, cukorral, sóval egy finom páclét – ez tulajdonképpen egy egyszerű salátalé – készítünk.

Ebbe rögtön belegyaluljuk a hagymákat egy uborkagyalun keresztül.
Szintén még forrón belekarikázzuk a meghámozott, még meleg krumplikat. Ha túl forró, szúrd villára vagy hideg vízzel hűtsd a kezedben.

Fontos, hogy forró legyen, mert csak így tudja átvenni a krumpli az ecetes lé ízét és a hagyma is így lesz jó ízű és nem erős.

Ezután hideg helyre kell tenni és állni hagyni. Legjobb előző este elkészíteni.

Gazdagíthatjuk főtt tojás karikákkal, virslivel, kapribogyóval vagy ecetes heringgel.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.