2012. március 11., vasárnap

Zsemlegombóc


Hozzávalók:

  • 4-5 db vizes zsemle
  • 5 db tojás
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg liszt 
  • 1 db hagyma
  • 50 dkg gomba
  • majoranna
  • darált paprika
  • 2-3 csokor frissen vágott petrezselyemzöld


Elkészítés

A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és burgonyatörővel összenyomjuk

Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a szintén apró kockákra vágott gombákat.
Megsózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá és 2 kk darált paprikával ízesítjük.
Belerakjuk még az apróra vágott petrezselyem zsenge szárát is.

Ha elfőtte a gomba levét, akkor a zsemléhez adjuk.
Beleütjük a tojásokat is  és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű legyen.

Megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk.
Most tesszük bele a sok-sok aprított petrezselyem zöldet. Ez adja majd meg a gombóc friss ízét.





Lisztes kézzel nagyobb gombócokat formázunk és a lobogó vízbe óvatosan belepottyanunk annyit, amennyi kényelmesen elfér.
Megvárjuk amíg feljön a víz tetejére,és még további 2-3 percig főzzük.
Szűrővel kiemeljük és lecsepegtetjük.

Főleg vadashoz vagy egyéb mártásos ételekhez kínáljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.