Hozzávalók:
- 4-5 db vizes zsemle
- 5 db tojás
- 5 dkg füstölt szalonna
- 30 dkg liszt
- 1 db hagyma
- 50 dkg gomba
- só
- majoranna
- darált paprika
- 2-3 csokor frissen vágott petrezselyemzöld
Elkészítés
A szikkadt zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk és
burgonyatörővel összenyomjuk
Egy serpenyőben kiolvasztjuk a szalonna zsírját, hozzáadjuk
az apróra vágott hagymát és üvegesre pirítjuk.
Beletesszük a szintén apró kockákra vágott gombákat.
Megsózzuk, borsozzuk, kevés majorannát szórunk rá és 2 kk
darált paprikával ízesítjük.
Belerakjuk még az apróra vágott petrezselyem zsenge szárát
is.
Ha elfőtte a gomba levét, akkor a zsemléhez adjuk.
Beleütjük a tojásokat is
és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jó sűrű legyen.
Megkóstoljuk, ha kell még sózzuk, borsozzuk.
Most tesszük bele a sok-sok aprított petrezselyem zöldet. Ez
adja majd meg a gombóc friss ízét.
Lisztes kézzel nagyobb gombócokat formázunk és a lobogó
vízbe óvatosan belepottyanunk annyit, amennyi kényelmesen elfér.
Megvárjuk amíg feljön a víz tetejére,és még további 2-3
percig főzzük.
Szűrővel kiemeljük és lecsepegtetjük.
Főleg vadashoz vagy egyéb mártásos ételekhez kínáljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.