2012. március 11., vasárnap

Narancsos cékla


 
Hozzávalók:
  • 6-8 db közepes cékla
  • 2 narancs
  • 1 citrom héja
  • 1 csipet cukor
  • 2 ek. olívaolaj


Elkészítés:

A céklát megmossuk, meghámozzuk és nagy kockákra vágjuk.

Egy tepsibe löttyintünk 1 ek.olívaolajat és ráhalmozzuk a céklát, picit megsózzuk.

Egy citrom és két narancs héját zöldséghámozóval vékonyan lehámozzuk, majd keskeny csíkokra vágjuk. Rászórjuk a céklára.

A narancsok fehér héját levágjuk, eldobjuk, a húsát vékony gerezdekre vágjuk és a céklára tesszük.

Egy gondolatnyi cukrot hintünk a tetejére.

Rálocsoljuk a másik ek. olajat.

Forró sütőben puhára sütjük.

Köretként fogyasztjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.