Hozzávalók:
Elkészítés:
- 8-12 csirkecomb felső
- 4-5 ek.liszt
- 4-5 tojás
- 5-6 ek. zsemle- morzsa
- só
- 3 ek. olaj
Elkészítés:
A combokat megmossuk és lecsöpögtetjük.
Jól besózzuk.
Panírozzuk:
Először a lisztbe, majd a felvert tojásba mártom bele, amelybe 1-2 csipet sót is teszünk.
Azután bőven megforgatjuk a zsemlemorzsában.
Először a lisztbe, majd a felvert tojásba mártom bele, amelybe 1-2 csipet sót is teszünk.
Azután bőven megforgatjuk a zsemlemorzsában.
A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig rántott hús illatú.
Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.
Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit, amibe 2-3 ek. olajat tettem.
Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a bepanírozott combokat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.
Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.
Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.
Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.