Hozzávalók:
2 adaghoz
Elkészítés:
Minden hozzávalóból egyformán teszünk két tányérra, így bőséges salátát kapunk ketten vacsorára.
Először a jégsalátát vágjuk csíkokra és megágyazunk vele a tányérokon.
Rárakjuk a zöld és a piros színű paprikákat kisebb szeletekre vágva.
A paradicsomból és az almából a tányér szélére teszünk váltakozva cikkeket.
Az uborkát csíkokra és karikára vágjuk.
Itt rálöttyintjük az olívaolajat és a borecetet.
Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk az avokádót és ezt is rátesszük a salátára.
Most kb. 1-1 evőkanálnyi majonézt nyomunk a tubusból a zöldségek közepére és erre ráreszeljük a párizsit.
Végül a megtisztított sárgarépából a zöldséghámozó segítségével vékony csíkokat szelünk és azzal díszítjük a salátát.
Az olajbogyóval megkoronázzuk a művet.
Ehetünk hozzá sárgarépát.
2 adaghoz
- 1/2 fej jégsaláta
- 1 zöldpaprika
- 1 piros kápia paprika
- 1 paradicsom
- kb.10 cm kígyóuborka
- 2 db alma
- 1 db avokádó
- kb. 10 dkg párizsi egyben
- 1 db sárgarépa
- 4-6 db olíva bogyó
- só
- 1-1 löttyintésnyi olíva olaj
- 1-1 löttyintésnyi vörösborecet
- 2 ek. majonéz
Elkészítés:
Minden hozzávalóból egyformán teszünk két tányérra, így bőséges salátát kapunk ketten vacsorára.
Először a jégsalátát vágjuk csíkokra és megágyazunk vele a tányérokon.
Rárakjuk a zöld és a piros színű paprikákat kisebb szeletekre vágva.
A paradicsomból és az almából a tányér szélére teszünk váltakozva cikkeket.
Az uborkát csíkokra és karikára vágjuk.
Itt rálöttyintjük az olívaolajat és a borecetet.
Meghámozzuk és vékony csíkokra vágjuk az avokádót és ezt is rátesszük a salátára.
Most kb. 1-1 evőkanálnyi majonézt nyomunk a tubusból a zöldségek közepére és erre ráreszeljük a párizsit.
Végül a megtisztított sárgarépából a zöldséghámozó segítségével vékony csíkokat szelünk és azzal díszítjük a salátát.
Az olajbogyóval megkoronázzuk a művet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.