Hozzávalók:
- 5-6 fej vöröshagyma
- 8 db zöldpaprika
- 6 db paradicsom
- 3 szelet füstölt szalonna
- 3 ek olaj
- só
- 6-8 db virsli
- fél szál füstölt kolbász
Elkészítés:
Elkészítjük a lecsót:
Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a szalonnát majd hozzáadjuk a hosszában cikkekre vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma is megpárolódott levesszük a tűzről az
edényt és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk egy 1 ek. vízet,
hogy a paprika ne égjen meg.
Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vagy karikára vágott zöldpaprikát.
Erős tűzön kavargatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra
vágott paradicsomot.
Amikor majdnem puha beletesszük a karikára vágott kolbász és a virslit karikára
vágva vagy egészben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.