2012. március 4., vasárnap

Lecsós tarhonya



Hozzávalók:

  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 8 db zöldpaprika
  • 6 db paradicsom
  • 3 szelet füstölt szalonna
  • 3 ek olaj
  • 6-8 db virsli
  • fél szál füstölt kolbász 


  •       tarhonya


Elkészítés:


Elkészítjük a lecsót:


Egy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk a szalonnát majd hozzáadjuk a hosszában cikkekre vágott vöröshagymát.
Amikor a hagyma is megpárolódott levesszük a tűzről az edényt és hozzáadjuk a fűszerpaprikát, elkeverjük és ráöntünk egy 1 ek. vízet, hogy a paprika ne égjen meg.

Visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a megmosott, vékony csíkokra vagy karikára vágott zöldpaprikát.
Erős tűzön kavargatva pirítjuk, majd hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot.




Megsózzuk. Aki szereti tehet bele egy kis csípős paprikát is.

Amikor majdnem puha beletesszük a karikára vágott kolbász és a virslit karikára vágva vagy egészben.


A tarhonyát külön főzöm meg.(lásd külön recept)


Elkészíthetjük úgy is, hogy a tarhonyát a lecsóhoz adjuk és együtt főzzük készre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.