2012. március 4., vasárnap

Zöldségkrémleves sajtos krutonnal

Hozzávalók:


  • 5 db sárgarépa
  • 3 db fehérrépa
  • 1/2 zeller
  • 1 kis karalábé
  • 2-3 burgonya
  • 1/2 vöröshagyma
  • fél szál póré
  • 1 kápia paprika
  • 1 paradicsom
  • bors
  • 1 kk ételízesítő
  • 2 ek olívaolaj
  • víz


  • pirítós kenyér
  • sajtszelet


Elkészítés:

Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a burgonya kivételével beletesszük a többi megtisztított és darabokra vágott zöldséget.

Kevergetve pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel.

Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk az ételízesítőt.

15 perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát is és továbbfőzzük a levest.

Ha a zöldség puha, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.

Ha kihűlt, leturmixoljuk vagy merülő botmixerrel pépesítjük.

Tálaláskor újra felforraljuk és forrón a tányérba helyezett, sajtszelettel beborított pirítósra merjük.


Bármilyen másfajta zöldségből is készíthetjük.
Lehet zöldborsós, gombás változat.

Ha karfiolból, brokkoliból főzzük, akkor érdemes egy kis főzőtejszínt hozzáadni a tálalás előtti utolsó forralásnál.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.