Hozzávalók:
Elkészítés:
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a burgonya kivételével beletesszük a többi megtisztított és darabokra vágott zöldséget.
Kevergetve pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk az ételízesítőt.
15 perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát is és továbbfőzzük a levest.
Ha a zöldség puha, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, leturmixoljuk vagy merülő botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor újra felforraljuk és forrón a tányérba helyezett, sajtszelettel beborított pirítósra merjük.
Bármilyen másfajta zöldségből is készíthetjük.
Lehet zöldborsós, gombás változat.
Ha karfiolból, brokkoliból főzzük, akkor érdemes egy kis főzőtejszínt hozzáadni a tálalás előtti utolsó forralásnál.
- 5 db sárgarépa
- 3 db fehérrépa
- 1/2 zeller
- 1 kis karalábé
- 2-3 burgonya
- 1/2 vöröshagyma
- fél szál póré
- 1 kápia paprika
- 1 paradicsom
- só
- bors
- 1 kk ételízesítő
- 2 ek olívaolaj
- víz
- pirítós kenyér
- sajtszelet
Elkészítés:
Egy fazékban az olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát, majd a burgonya kivételével beletesszük a többi megtisztított és darabokra vágott zöldséget.
Kevergetve pár percig pirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel.
Sózzuk, borsozzuk és belerakjuk az ételízesítőt.
15 perc múlva beletesszük a kockára vágott burgonyát is és továbbfőzzük a levest.
Ha a zöldség puha, levesszük a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.
Ha kihűlt, leturmixoljuk vagy merülő botmixerrel pépesítjük.
Tálaláskor újra felforraljuk és forrón a tányérba helyezett, sajtszelettel beborított pirítósra merjük.
Bármilyen másfajta zöldségből is készíthetjük.
Lehet zöldborsós, gombás változat.
Ha karfiolból, brokkoliból főzzük, akkor érdemes egy kis főzőtejszínt hozzáadni a tálalás előtti utolsó forralásnál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.