Hozzávalók:
- 30 dk csirkemáj
- 20 dkg liszt
- 1 tojás
- 1 tk. só
- 1 fél vöröshagyma
- 3-4 cikk fokhagyma
- 1 ek darált házi pritamin paprika
- 1 kk majoranna
- bors
- 1 csokor petrezselyem zöld
Elkészítés:
Egy közepes méretű fazékban felteszünk forrni úgy 2-3 l vizet.
A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket kivágjuk, az esetleges zöldes elszínezésű részeket, amelyre az epe folyhatott, kivágjuk, mert keserű lenne később az étel.
Jól megmossuk és lecsöpögtetjük.
Egy késes robotgépbe rakjuk a májakat, beledobjuk a hagymát, a fokhagymát és összedaráljuk.
A lisztet egy keverő tálba tesszük.
Ráöntjük a májat, hozzáadjuk a darált paprikát, a majorannát, az apróra vágott petrezselyem zöldet, amelynek a szárát is tegyük bele, mert abban van az íz java.
Ráütjük még a tojást, megsózzuk és borsozzuk.
Jól összekeverjük az egészet és máris lehet szaggatni.
Akkor jó a tésztánk, ha olyan "ragaszkodó": a fakanálról nyúlik, nem szakad el és ruganyosan visszaugrik.
Klasszikus nokedliszaggatóval - akár spaklis, akár kis mozgó tégelyes- vagy vágódeszkáról késsel is szaggathatjuk a tésztát.
Előtte mártsuk bele a szaggatót a vízbe, illetve a spaklit is gyakran vizezzük be, mert akkor nem ragad rá a tészta.
A víz közben mindig forrjon.
Ha feljött a víz tetejére, akkor még egy percig főzzük, kavargassuk, mert könnyen kifut.
Szűrőkanállal kiszedjük és egy tálba szedjük ki.
Levesekbe kitűnő betét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.