Hozzávalók:
Díszítésnek:
- 4 szelet halfilé
- só
- fokhagymapor
- 2 ek.zabliszt
- 2 ek olíva
- 1/2 citrom leve
- 4 db közepes cékla
- 2-3 ek. ecetes reszelt torma
- 1/2 citrom leve
- só
- 3 ek. tejföl
Díszítésnek:
- 1-1 karika citrom
- kevés póréhagyma
- 1-1 kk. olívaolaj
Elkészítés:
A halat felengedés után lemossuk és tenyerünket összeszorítva gyengéden kicsavarjuk belőle a vizet.
Ezután papírtörülközővel is leitatjuk a maradék nedvességet.
Mindkét oldalát besózzuk és egy kevés fokhagymaporral beszórjuk.
Zablisztbe forgatjuk.
Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és beletesszük a halat, először a bőrös fele legyen felül.
Két perc múlva már biztos eléggé megsült, akkor megfordítjuk és ezt az oldalát is sütjük kb.2-3 percig.
Lapáttal megemelve ellenőrizhetjük, hogy szép pirosra sült-e.
Tányérra helyezzük és rányomjuk a citromlevet és egy kávéskanálnyi olíva olajjal megöntözzük.
Köretnek céklát adunk mellé:
A meghámozott nyers céklát lereszeljük, megsózzuk, belekeverjük a reszelt tormát, a citromlevet és a tejfölt.
Szeretjük a pangasius halat, vagyis cápaharcsát, annak ellenére, hogy mostanában kemény ellenpropaganda indult ellene.
Természetesen mindenféle halfiléből elkészíthetjük ezt a frissensültet.
Friss halból az igazi, de a fagyasztottból is remekül megsüthetjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.