2012. március 4., vasárnap

Pangasius halfilé sütve, céklával

Hozzávalók:


  • 4 szelet halfilé 
  • fokhagymapor
  • 2 ek.zabliszt
  • 2 ek olíva
  • 1/2 citrom leve


  • 4 db közepes cékla
  • 2-3 ek. ecetes reszelt torma
  • 1/2 citrom leve
  • 3 ek. tejföl


Díszítésnek:

  • 1-1 karika citrom
  • kevés póréhagyma
  • 1-1 kk. olívaolaj 

Elkészítés:

A halat felengedés után lemossuk és tenyerünket összeszorítva gyengéden kicsavarjuk belőle a vizet.
Ezután papírtörülközővel is leitatjuk a maradék nedvességet.

Mindkét oldalát besózzuk és egy kevés fokhagymaporral beszórjuk.

Zablisztbe forgatjuk.

Egy serpenyőben megforrósítjuk az olajat és beletesszük a halat, először a bőrös fele legyen felül.

Két perc múlva már biztos eléggé megsült, akkor megfordítjuk és ezt az oldalát is sütjük kb.2-3 percig.
Lapáttal megemelve ellenőrizhetjük, hogy szép pirosra sült-e.

Tányérra helyezzük és rányomjuk a citromlevet és egy kávéskanálnyi olíva olajjal megöntözzük.


Köretnek céklát adunk mellé:


A meghámozott nyers céklát lereszeljük, megsózzuk, belekeverjük a reszelt tormát, a citromlevet és a tejfölt.


Szeretjük a pangasius halat, vagyis cápaharcsát, annak ellenére, hogy mostanában kemény ellenpropaganda indult ellene.

Természetesen mindenféle halfiléből elkészíthetjük ezt a frissensültet.

Friss halból az igazi, de a fagyasztottból is remekül megsüthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.