Hozzávalók:
- 20 dkg királyrák
- 20 dkg tintahal fej/polip
- 1 szál répa
- kb 15 cm póréhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 1 marék csíkokra vágott fejes saláta
- 1 marék csíkokra vágott jégsaláta
- egy fél piros színű zöldpaprika
- 2 cikk fokhagyma
- 1ek olívaolaj
- 4 kk szójaszósz
- 1 ek Hoysin mártás
- 2 kk halszósz vagy osztrigaszósz
- 2 kk szezámolaj
- 2 kk kínai ötfűszer
- 1 ek balzsamecet
- kevés csípős chilipaprika
- só
- 25 dkg rizstészta
Elkészítés:
Először minden hozzávalót megtisztítunk és feldarabolunk.
A királyrákot megmossuk, a páncélját lefejtjük és kihúzzuk a fekete színű, vékony kis bélcsatornát.
Néhány darabon hagyjuk rajta a páncélt, nagyon jól fog mutatni a levesben.
A tintahal fejecskéket megmossuk. Bébi polip is nagyon jó ehhez az ételhez.
A zöldségeket csíkokra vágjuk.
Egy közepes fazékban felteszünk forrni 2 liter vizet.
Egy wookban először a rákot és a tintahalat sütjük meg kb. 2-3 perc alatt az olívaolajon.
Ezalatt szép rózsaszínű lesz a rák és a tintahal is megpuhul. Ha tovább sütnénk gumiszerű, rágós radírdarabokká válnának.
Picit megsózzuk, teszünk rá 1 kk szójaszószt, rányomjuk a fokhagymát.
A rákot, tintahalat szűrőlapáttal kiemeljük, félretesszük.
A wookban összegyűlt levet hozzáöntjük a forrásban lévő vízhez és teszünk még bele Hoysin mártást, halszószt vagy osztrigaszószt, 2 kk szójaszószt, 1 kk ötfűszert, chilipaprikát.
Most a wookban a szezámolajon 2-3 perc alatt megpirítjuk az összes zöldséget, a hagymát, pórét, répát, paprikát, majd a vége felé rádobjuk a jégsalátát is.
Megfűszerezzük a maradék 1 ek.szójaszósszal, 1 kk ötfűszerrel, 1 ek balzsamecettel és kevés sóval.
A sóval vigyázzunk, mert a szója is sós.
Közvetlenül a tálalás előtt tegyük bele a levesbe a rizstésztát, amit 2-3 perc alatt megfőzünk.
Most már hamar tálaljunk, mert, ha késlekedünk a tészta megissza a levest....
Először a levest és a tésztát tesszük a tányérba, majd ráhalmozzuk a sült zöldséget és a rákot, tintahalat.
A tetejére rakjuk a csíkokra vágott fejes salátát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.