2012. szeptember 15., szombat

Tejbegríz

Hozzávalók:


  • 1 l tej
  • 2,5 dl-es bögrényi gríz
  • csipet só
  • édesítő/cukor
  • kakaó
  • fahéj
  • porcukor/kristálycukor



Elkészítés:


A tejet felforraljuk, csipet sót teszünk bele és beleszórjuk a búzadarát.


Kevergetve felforraljuk a grízt.
Pici folyékony édesítővel vagy cukorral édesítjük.

Ha sűrűn szeretjük, tegyünk bele több grízt.
Ha túl sűrűnek találjuk, amikor felforrt, akkor nyugodtan adjunk még hozzá egy kis tejet és azzal is forraljuk fel.
Ha már pöfög, akkor kész is van.


Tálalásnál szórjuk meg kakaóval vagy őrölt fahéjjal, cukrozzuk kedvünk szerint.
Ha a forró grízre egy darabka vajat teszünk, akkor az ráolvad is isteni ízt ad neki.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.