Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott karajcsontot a fazékba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, az egészben hagyott hagymát, a kelkáposzta leveleket.
Hozzáadjuk még a zellert, a zellerlevelet, 1-2 erős cseresznyepaprikát és 1-2 tk. vegetát.
Megsózzuk, borsozzuk.
Erős lángon felforraljuk, majd szűrőkanállal leszedjük a habját.
Ezután gyöngyözve főzzük 3-4 órán keresztül.
Leszűrjük a levest, amit kifőtt cérnametélttel tálalunk.
A zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.
Györgyi csirkeaprólékból is finom húslevest főz:
- 1,5-2 kg húsos karajcsont
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 nagyobb fehérrépa
- 1/2 zeller
- zellerlevél
- 1 kis hagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 1-2 db erős cseresznyepaprika
- pár db kelkáposzta levél
- só
- bors
- vegeta
Elkészítés:
A megmosott karajcsontot a fazékba tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni.
Beletesszük a megtisztított, hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, az egészben hagyott hagymát, a kelkáposzta leveleket.
Hozzáadjuk még a zellert, a zellerlevelet, 1-2 erős cseresznyepaprikát és 1-2 tk. vegetát.
Megsózzuk, borsozzuk.
Erős lángon felforraljuk, majd szűrőkanállal leszedjük a habját.
Ezután gyöngyözve főzzük 3-4 órán keresztül.
Leszűrjük a levest, amit kifőtt cérnametélttel tálalunk.
A zöldségeket és a főtt húst külön kínáljuk.
Györgyi csirkeaprólékból is finom húslevest főz:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.