Hozzávalók:
Elkészítés:
A kacsa szárnyakat gondosan megtisztítjuk, a szőröket, tokokat eltávolítjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húst.
A bőrős részeknél késsel a hájat kockásra bevágjuk, anélkül, hogy a húst is elvágnánk.
Ezután egy teflon edényben - olaj hozzáadása nélkül - forgatva körbesütjük a szárnyakat, kiolvasztva ezáltal a finom kacsazsírt, amit külön felhasználhatunk kenyérre kenve, vagy főzéshez.
Ha kisült a zsír, kiemeljük a húst és egy tepsire helyezzük.
Most sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával, zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük.
Olajat nem kell alátenni, mert még úgyis elegendő zsír fog kisülni a kacsából.
Most a nagy darabokra vágott hagymát, paradicsomot a húsra halmozzuk és a végén bazsalikom levelekkel is betakarjuk.
Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára, majd alufóliával lefedjük és jó forró sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
- 1,5 kg kacsaszárnytő
- 2-3 db hagyma
- 4-5 db paradicsom
- 5-6 gerezd fokhagyma
- majoránna
- friss bazsalikom levél
- só
- bors
Elkészítés:
A kacsa szárnyakat gondosan megtisztítjuk, a szőröket, tokokat eltávolítjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húst.
A bőrős részeknél késsel a hájat kockásra bevágjuk, anélkül, hogy a húst is elvágnánk.
Ezután egy teflon edényben - olaj hozzáadása nélkül - forgatva körbesütjük a szárnyakat, kiolvasztva ezáltal a finom kacsazsírt, amit külön felhasználhatunk kenyérre kenve, vagy főzéshez.
Ha kisült a zsír, kiemeljük a húst és egy tepsire helyezzük.
Most sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával, zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük.
Olajat nem kell alátenni, mert még úgyis elegendő zsír fog kisülni a kacsából.
Most a nagy darabokra vágott hagymát, paradicsomot a húsra halmozzuk és a végén bazsalikom levelekkel is betakarjuk.
Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára, majd alufóliával lefedjük és jó forró sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.