Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított megmosott csirkecombokat az olajjal kikent tepsibe helyezzük bőrös felükkel lefelé.
Megszórjuk sóval borssal, kakukkfűvel, szárított (vagy, ha van otthon friss) koriander levéllel, bazsalikommal, gyömbérporral.
Megfordítjuk a húsokat, közben a tepsiben lévő olajban is megfürdetjük.
A bőrt minden hús szeleten félretoljuk és közvetlenül a húst jól bedörzsöljük ugyanúgy, mint a másik oldalukat.
Visszaigazítjuk a bőrt, még egyszer kezünkkel átforgatjuk a fűszeres olajon.
Végül a húsokra szórunk a csípős fűszerpaprikából.
Egy kis pohárnyi vizet öntünk a tepsire és nem lefedve forró sütőben készre sütjük.
Néha ránézünk, saját levével meglocsolgatjuk.
Pirosra, ropogósra sütjük.
- 1,5 kg csirke felső comb
- 2 ek. olaj
- só
- bors
- kakukkfű
- szárított koriander levél
- bazsalikom
- gyömbér
- csípős őrölt fűszerpaprika
Elkészítés:
A megtisztított megmosott csirkecombokat az olajjal kikent tepsibe helyezzük bőrös felükkel lefelé.
Megszórjuk sóval borssal, kakukkfűvel, szárított (vagy, ha van otthon friss) koriander levéllel, bazsalikommal, gyömbérporral.
Megfordítjuk a húsokat, közben a tepsiben lévő olajban is megfürdetjük.
A bőrt minden hús szeleten félretoljuk és közvetlenül a húst jól bedörzsöljük ugyanúgy, mint a másik oldalukat.
Visszaigazítjuk a bőrt, még egyszer kezünkkel átforgatjuk a fűszeres olajon.
Végül a húsokra szórunk a csípős fűszerpaprikából.
Egy kis pohárnyi vizet öntünk a tepsire és nem lefedve forró sütőben készre sütjük.
Néha ránézünk, saját levével meglocsolgatjuk.
Pirosra, ropogósra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.