Hozzávalók:
Először besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk és a lisztet beletesszük, habzásig felhevítjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Belekeverjük a reszelt tormát. Hozzáadjuk a sót, borsot, pici reszelt szerecsendiót, cukrot és annyi citromlevet, hogy kellemes savanykás legyen.
Ha kihűlt csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és egyenként megtöltjük a sonkaszeleteket.
Salátával bélelt tálra vagy franciasaláta alapra tálaljuk. A tekercsek közepére és a két végére is nyomunk egy kis krémet. Uborkával, petrezselyemlevéllel, piros színű paprika, retek vagy paradicsom darabokkal díszítjük.
- gépsonka vékony szeletekre vágva
- 5 dkg vaj
- 3-4 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- fehér bors
- cukor (édesítő)
- citromlé
- szerecsendió
- kis üveg ecetes reszelt torma
Először besamelt készítünk: a vajat felolvasztjuk és a lisztet beletesszük, habzásig felhevítjük, majd állandóan kevergetve hozzáadjuk a tejet és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
Belekeverjük a reszelt tormát. Hozzáadjuk a sót, borsot, pici reszelt szerecsendiót, cukrot és annyi citromlevet, hogy kellemes savanykás legyen.
Ha kihűlt csillagcsővel ellátott nyomózsákba tesszük és egyenként megtöltjük a sonkaszeleteket.
Salátával bélelt tálra vagy franciasaláta alapra tálaljuk. A tekercsek közepére és a két végére is nyomunk egy kis krémet. Uborkával, petrezselyemlevéllel, piros színű paprika, retek vagy paradicsom darabokkal díszítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.