Hozzávalók:
- 1 közepes kínai kel fele
- 3-4 db kemény, közepes méretű, karcsú cukkini
- póréhagyma zöldje kb. 15 cm hosszú
- 1 fél piros színű paprika ( kaliforniai vagy kápia )
- 1-2 ek.olíva olaj
- 2 szelet füstölt sonka
- 1 citrom héja
- só
- 1 tk. vegeta
- csipet gyömbérpor
- pici fokhagymapor
- csipet kakukkfű
- fél csokor friss petrezselyem összevágva
Elkészítés:
Az olíva olajon megfuttatjuk a vékony csíkokra vágott
füstölt sonka csíkokat és hozzáadjuk a karikára vágott póré zöldet.
Rátesszük a hosszában negyedelt, majd hasábokra vágott
cukkinit, a csíkokra vágott kínai kelt, és a feldarabolt piros színű
zöldpaprikát.
Hozzáadjuk a jól
megmosott citrom vékonyan lehámozott, majd keskeny csíkokra vágott héját, a sót, a vegetát, a fokhagymaport. a
kakukkfüvet.
Nem kell puhára főzni, 2-3 perc alatt kész.
Kóstoljuk meg a cukkinit, ha az jó ruganyos és roppanós,
akkor már le is vehetjük a tűzről.
Petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.