Hozzávalók:
- 1 db tömör közepes nagyságú fejeskáposzta
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 nagyobb doboz paradicsompüré
- só
- pici cukor vagy édesítő
- esetleg egy-egy csipetnyi kakukkfű, rozmaring, majoranna
- 2 ek. olaj (zsír)
- 2 ek. liszt
- 1 púpos tk. őrölt pirospaprika ( el is maradhat)
- 1-2 dl víz
Elkészítés:
A káposztáról lefejtjük a hibás leveleket és a
káposztát vékony csíkokra vagy vastagabb csíkokra, vagy bármilyen nagyságú
kockákra vágjuk.
A torzsája nem kell, azt faragd meg és edd meg
nyersen!
Feltesszük főni egy lábasban annyi vízzel, amennyi
pont ellepi.
Beletesszük a felkockázott hagymát.
Megsózzuk, megcukrozzuk és esetleg teszünk bele egy
gondolat kakukkfüvet, rozmaringot, majorannát, de ne sokat!
Amikor már félig puha, akkor készítünk egy rántást.
Egy kis lábasba tesszük az olajat, hozzáadjuk a
lisztet és 1-2 percig főzzük, amíg habosan rotyogni nem kezd.
Levesszük a tűzről, nehogy megégjen.
Hozzáadjuk az
őrölt pirospaprikát, elkeverjük és felöntjük a hideg vízzel.
Hamar elkeverjük és
a forrásban lévő főzelékhez adjuk.
Ha félünk attól, hogy csomós lesz, akkor egyszerűen
egy szűrőn keresztül öntjük bele, miközben folyamatosan keverjük.
Még egy pár percig főzzük, megkevergetjük, mert a
liszt miatt hamar odaéghet.
Fasírttal, sült hússal, sült oldalassal tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.