2012. január 29., vasárnap

Currys gombás cukkinis pulyka vagdalt


Hozzávalók:

A bal oldali a Currys a jobb oldali pedig lásd Zabkorpás vagdalt
  • 1 kg darált pulykahús
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 50 dkg gomba apróra vágva
  • 1 pici cukkini
  • 1 db piros színű zöldpaprika  ( kaliforniai, pritamin  vagy kápia )
  • 1-2 tojás só
  • 1-2 csipet bors
  • 1 pici csípős piros arany 
  • ½ tk vegeta
  • 2 csipet curry
  • 1 csipet kurkuma
  • 1-2 cikk fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
  • 1 ek. olaj
  •  3 – 4  ek. olaj vagy libazsír a kisütéshez

Elkészítés:

A darálthúst egy tálba tesszük és villával összedaraboljuk.
A gombát szárazon egy teflonba tesszük és addig sütjük, amíg a levét el nem fövi.
Közben a vegetával és a piros arannyal ízesítjük.Hozzáadjuk a húshoz és villával elkeverjük.

Egy teflon serpenyőben 1 kanál olajon ( zsíron )  megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott  piros színű paprikát és a szintén apróra vágott cukkinit. 1-2 percig pirítjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a sót, borsot, a curryt, a kurkumát, belenyomjuk préssel a fokhagymát és végül az apróra vágott petrezselymet is. A sózással vigyázzunk, mert a gombán lévő vegeta és  paprikakrém is sós lesz!

Levesszük a tűzről és a darálthúshoz adjuk. Jól összekeverjük majd hozzáadjuk a tojást is. Ekkor már nem lesz forró a hagyma és nem kapja össze a tojást.
Még egyszer összekeverjük, megízleljük és, ha kell utána fűszerezzük. 
A curry íze domináljon.

Egy másik teflon edényben felhevítjük a zsíradékot és belerakjuk az ellapítottra formált húsgombócokat. 
Lassú tűzön süssük és többször meg is forgatjuk, hogy a közepe is jól átsüljön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.