Hozzávalók:
A bal oldali a Currys a jobb oldali pedig lásd Zabkorpás vagdalt |
- 1 kg darált pulykahús
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 50 dkg gomba apróra vágva
- 1 pici cukkini
- 1 db piros színű zöldpaprika ( kaliforniai, pritamin vagy kápia )
- 1-2 tojás só
- 1-2 csipet bors
- 1 pici csípős piros arany
- ½ tk vegeta
- 2 csipet curry
- 1 csipet kurkuma
- 1-2 cikk fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
- 1 ek. olaj
- 3 – 4 ek. olaj vagy libazsír a kisütéshez
Elkészítés:
A darálthúst egy tálba tesszük és villával összedaraboljuk.
A gombát szárazon egy teflonba tesszük és addig sütjük, amíg
a levét el nem fövi.
Közben a vegetával és a piros arannyal ízesítjük.Hozzáadjuk
a húshoz és villával elkeverjük.
Egy teflon serpenyőben 1 kanál olajon ( zsíron ) megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott piros színű paprikát és a szintén apróra
vágott cukkinit. 1-2 percig pirítjuk és hozzáadjuk a fűszereket, a sót, borsot,
a curryt, a kurkumát, belenyomjuk préssel a fokhagymát és végül az apróra
vágott petrezselymet is. A sózással vigyázzunk, mert a gombán lévő vegeta
és paprikakrém is sós lesz!
Levesszük a tűzről és a darálthúshoz adjuk. Jól
összekeverjük majd hozzáadjuk a tojást is. Ekkor már nem lesz forró a hagyma és
nem kapja össze a tojást.
Még egyszer összekeverjük, megízleljük és, ha kell utána
fűszerezzük.
A curry íze domináljon.
Egy másik teflon edényben felhevítjük a zsíradékot és
belerakjuk az ellapítottra formált húsgombócokat.
Lassú tűzön süssük és
többször meg is forgatjuk, hogy a közepe is jól átsüljön.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.