Hozzávalók:
Közben elkészítjük a „páclé”-t. Egy fazékban 2-3 liter vizet felforralunk, levesszük a tűzről és az ecettel, cukorral, sóval egy finom páclét – ez tulajdonképpen egy egyszerű salátalé – készítünk.
Ebbe rögtön belegyaluljuk a hagymákat egy uborkagyalun keresztül.
Fontos, hogy forró legyen, mert csak így tudja átvenni a krumpli az ecetes lé ízét és a hagyma is így lesz jó ízű és nem erős.
Ezután hideg helyre kell tenni és állni hagyni. Legjobb előző este elkészíteni.
- 1-2 kg burgonya - rózsa,- vagy salátaburgonya, nem szétfövő fajta
- 3-4 db közepes fej vöröshagyma
A pácléhez:
- 2-3 l víz
- 2-3 ek. ecet
- só
- cukor (édesítő)
Elkészítés:
A jól megmosott burgonyát ( továbbiakban krumplit) fedő alatt héjában puhára főzzük.
Akkor jó, ha egy hegyes késsel könnyen át tudjuk döfni.
Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
Leöntjük róla a vizet és hűlni hagyjuk.
Közben elkészítjük a „páclé”-t. Egy fazékban 2-3 liter vizet felforralunk, levesszük a tűzről és az ecettel, cukorral, sóval egy finom páclét – ez tulajdonképpen egy egyszerű salátalé – készítünk.
Ebbe rögtön belegyaluljuk a hagymákat egy uborkagyalun keresztül.
Szintén még forrón belekarikázzuk a meghámozott, még meleg krumplikat. Ha túl forró, szúrd villára vagy hideg vízzel hűtsd a kezedben.
Fontos, hogy forró legyen, mert csak így tudja átvenni a krumpli az ecetes lé ízét és a hagyma is így lesz jó ízű és nem erős.
Ezután hideg helyre kell tenni és állni hagyni. Legjobb előző este elkészíteni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.