2012. január 29., vasárnap

Gyömbéres sütőtök


Hozzávalók: 
  •  1 közepes kanadai sütőtök
  •  2 db alma
  •  1 póré zöld                   
  •  friss gyömbér darabka
  •  só
  •  1 ek. olivaolaj
  •  1 marék mandula pirítva
  •  1-2 ek. fekete szezámmag
  •  ½ citrom leve
  •  ½  citrom

Elkészítés:

Az olivaolajat felhevítjük és megfuttatjuk rajta a karikára vágott póréhagyma szárat.
Nem kell sok hagyma, egy kb. 15 cm-es darabka elég, inkább csak a színe miatt használjuk.
Hozzáadjuk a  meghámozott, csíkokra felvágott sütőtököt. 
Olyan narancsgerezdnyi darabokra vágjuk fel, mert így egyben marad és nem fő szét.
Picit megsózzuk és ráreszelünk  vagy apróra vágunk egy kb. 2 centis darabka friss gyömbért.
Néhány percig főzzük, nem kell nagyon puhának lennie, ha már fakanállal ketté tudjuk vágni, akkor hozzáadjuk a cikkekre vágott almaszeleteket.
Egy jól megmosott citromot kettévágunk, a felét meghámozzuk és a húsát apróra vágjuk,  hozzáadjuk a tökhöz és a citrom másik felének kifacsart levével  is ízesítjük.
Még kb. 2 percig főzzük.
Ezalatt egy teflon serpenyőben szárazon megpirítunk egy marék mandulát és 1-2 ek. fekete szezámmagot. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Rászórjuk a tök tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.