Hozzávalók:
- 1 közepes kanadai sütőtök
- 2 db alma
- 1 póré zöld
- friss gyömbér darabka
- só
- 1 ek. olivaolaj
- 1 marék mandula pirítva
- 1-2 ek. fekete szezámmag
- ½ citrom leve
- ½ citrom
Elkészítés:
Az olivaolajat felhevítjük és megfuttatjuk rajta a karikára
vágott póréhagyma szárat.
Nem kell sok hagyma, egy kb. 15 cm-es darabka elég, inkább
csak a színe miatt használjuk.
Hozzáadjuk a meghámozott, csíkokra felvágott sütőtököt.
Olyan narancsgerezdnyi darabokra vágjuk fel, mert így egyben marad és nem fő
szét.
Picit megsózzuk és ráreszelünk vagy apróra vágunk egy kb. 2 centis darabka
friss gyömbért.
Néhány percig főzzük, nem kell nagyon puhának lennie, ha már
fakanállal ketté tudjuk vágni, akkor hozzáadjuk a cikkekre vágott almaszeleteket.
Egy jól megmosott citromot kettévágunk, a felét meghámozzuk
és a húsát apróra vágjuk, hozzáadjuk a
tökhöz és a citrom másik felének kifacsart levével is ízesítjük.
Még kb. 2 percig főzzük.
Ezalatt egy teflon serpenyőben szárazon megpirítunk egy
marék mandulát és 1-2 ek. fekete szezámmagot. Vigyázzunk, ne égjen meg!
Rászórjuk a tök tetejére.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.