Hozzávalók:
A két jobboldali a zabkorpás vagdalt, baloldali lásd Currys gombás vagdalt |
- 1 kg sertés darálthús
- 1 vöröshagyma apróra vágva
- 1 kb. 10 cm-es póréhagyma zöld szára
- 1 db piros színű zöldpaprika ( kaliforniai, pritamin vagy kápia )
- 2 – 3 ek. zabpehely
- 1-2 tojás
- só
- 1-2 csipet bors
- 2 csipet őrölt kömény
- 3-4 cikk fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem zöldje apróra vágva
- 1 ek. olaj
- 3 – 4 ek. olaj vagy libazsír a kisütéshez
Elkészítés:
A darálthúst egy tálba tesszük és villával összedaraboljuk.
A zabpelyhet egy csésze langyos vízben néhány percig
áztatjuk, majd kinyomkodjuk.
Hozzáadjuk a húshoz és villával elkeverjük.
Egy teflon serpenyőben 1 kanál olajon ( zsíron ) megfuttatjuk az apróra vágott
vöröshagymát, hozzáadjuk az apró kockákra vágott piros színű paprikát és a szintén apróra
vágott zöld színű pórészárat.
1-2 percig pirítjuk és hozzáadjuk a fűszereket,
a sót, borsot, köményt, belenyomjuk préssel a fokhagymát és végül az apróra
vágott petrezselymet is.
Levesszük a tűzről és a darálthúshoz adjuk.
Jól
összekeverjük majd hozzáadjuk a tojást is.
Ekkor már nem lesz forró a hagyma és
nem kapja össze a tojást.
Még egyszer összekeverjük, megízleljük és, ha kell utána
fűszerezzük.
Egy másik teflon edényben felhevítjük a zsíradékot és
belerakjuk az ellapított gombóccá formált húsgombócokat. Lassú tűzön süssük és
többször meg is forgatjuk, hogy a közepe is jól átsüljön.
A zabpehely miatt és attól, hogy nem bő olajban sütjük ki, jóval
könnyebb és kalória mentesebb étel, mint a klasszikus fasírt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.